Primer dobre prakse

Po 25 let izkušenj kot trenerka umetnostnega drsanja z zavidljivimi rezultati sem pri tekmovalcih, ki so bili dobro fizično in drsalno pripravljeni opažala, da so vseeno pogosto klonili različnim pritiskom velikih tekmovanj ali pričakovanj. Tako sem v trening drsanja nove skupine; mladih pet do šestletnih drsalk, poleg baleta ter plesa dodala še treninge Tai Ji-ja z Maurom.

Deklice so na treningih močno napredovale v mišični moči in stabilizaciji trupa ter eksplozivnosti odriva, ki ga potrebujejo za zahtevne skokovne elemente. Pridobile so pozornost in koncentracijo, izboljšale ravnotežje in gibljivost hrbtenice. Vadijo tudi miselne procese ob različnih aplikacijah in pridobivajo na mentalnih sposobnostih in empatiji. Mauro pazi na njihovo zdravje in razvoj, povezuje jih z naravo in skrbi za povezanost v skupini in napredek skupine kot celote.

Deklice njegove treninge obožujejo, ker so nepredvidljivi in vedno zanimivi, drugačni. Kot omenjajo v športnih dnevnikih, jim Mauro vedno zna pomagati, jih umiriti pred tekmovanji in naredi treninge izredno zanimive.

Treningi so redni in konstantni in nanj se res lahko vedno zanesem.

Gordana Smrekar dipl. fizioterapevtka in trenerka umetnostnega drsanja

Kontakt

Mauro Lugano

Pošljite sporočilo